Goden


Bronnen die ik gebruikt heb:Gemaakt door Sebastiaan Herlé.

Goden

Het geloof in de Griekse goden was Polytheïstisch. Dat betekent dat ze in meerdere goden geloofden.
Waarom ze meerdere goden haden was dat veschillende goden voor iets stonden. Zo was Zeus een god die stond voor donder en het weer.
Je kon hem meestal herkennen door de bliksemschicht in zijn hand, de adelaar op zijn arm en zijn scepter die hij meestal vast hield.
Klik op het plaatje voor meer informatie.

Zeus is maar een van de vele goden. Ik heb hier een lijstje gemaakt van de bekendste goden en heb er een linkje op gezet, dus als je er meer over wilt weten klik je op de naam.

Oorsprong

Zoals iedereen weet, wel alles heeft een oorsprong.
Zo is dat natuurlijk ook bij de goden. Dus ik zal je uitleggen hoe de goden tot stand zijn gekomen en hoe het is begonnen.
Dus laten we beginnen bij het begin. Zeus is de oppergod, velen weten dat al waarschijnlijk maar sommige niet.
Zeus is de koning van de berg olympus, de berg waar de goden wonen.
Zeus is ook dus waarschijnlijk degene die het starten. Zoals ik al eerder zei:"alles heeft een oorsprong"; zo is dat bij Zeus ook. Hij was geboren als zoon van de jongste titaan Cronos en zijn vrouw/zus Rhea.
Deze geboorte was niet al te prettig voor Cronos want zijn ouders hadden voorspeld dat een van zijn kinderen de macht van hem zou wegnemen.
Dus had Cronos besloten dat hijzelf al zijn kinderen zou eten, zodat er geen kans was geweest dat een van zijn kinderen de macht van hem zou ontnemen.(Het was hem gelukt om zijn voorgangers te eten Hestia, Demeter, Hera, Hades en Poseidon.)
Alleen de vrouw van Cronos Rhea kon het niet aanstaan. Dus had zij besloten om een luier te leggen in beton cronos dat laten eten en Zeus ergens anders verstopt.
Zo kon Zeus wel worden geboren, toen de toekomstige heerser van olympus was opgegroeid.
Forceerde hij om zijn broers en zussen uit te laten spuggen. Door zijn broers en zussen hulp kon hij de titanen en de giganten verslaan.
Nu dit eenmaal gebeurt was, konden Zeus en de andere goden regeren over de wereld.